Sparepærer

Der findes mange forskellige slags sparepærer, og hvilken en du lige har behov for, afhænger af hvor god farvegengivelsen skal være og hvor mange timer den skal bruges dagligt. Traditionelle sparepærer tager tid om at starte op til fuld lysstyrke og har typisk en lav Ra værdi, hvilket er den måleværdi man benytter til at måle hvor god farvegengivelse en lyskilde har. Solens Ra værdi er udgangspunktet, og har dermed en farvegengivelse (CRI) på 100. Traditionelle glødepærer har en Ra værdi på ca 99, men bruger også meget strøm og det er i forhold til disse glødepærer, vi måler besparelserne i strøm. Halogen Energy Saver er en normal glædetrådspære der har samme lysstyrke og Ra værdi som en traditionel glødepære, men Halogen ES diode pærer reducerer strømforbruget med ca 20-30 %. Disse kan også benyttes med lysdæmpere, hvilket sparepærer ikke er beregnet til. Vores lav-energi sparepærer har en Ra værdi på ca 80-89 men medfører en energibesparelse på ca 80 %. Du skal derfor se på hvor vigtig en god farvegengivelse er i forhold til hvor mange timer du skal have lyset tændt. Farve temeratur= Kelvin(K)

Læse meget mere om fordele ved sparepærer og diodepærer nedenfor.

Omregningstabel:

Almindelig pære:

Spare pære:

LED pære:

100 Watt

28 Watt

10 Watt

75 Watt

25 Watt

8 Watt

60 watt

13 Watt

6 Watt

40 Watt

9 Watt

4 Watt

25 Watt

7 Watt

2 WattDu skal være logget ind for at bruge denne funktion!

Hvis du endnu ikke har lavet en bruger kan du oprette en ved at trykke på kundecenter i toppen.
Som bruger får du blandt andet adgang til følgende muligheder:
  • Favoritlister
  • Se dine ordrer
  • Og meget mere..

Gå til kundecenter

Udendørs sparepære

Det er rigtig dejligt at have udendørsbelysning, især i de mørke måneder, men det kan desværre også give et boost i energi regningen. Lys bruger meget strøm, og dette gælder også udenfor. Derfor kan det være en god ide at anvende sparepærer til dine udendørs lamper.  Du vil kunne spare meget strøm og derved også mange penge ved at anvende sparepærer.
Sparepærer vil dog ikke altid kunne levere den samme mængde lys som almindelige glødepærer, så hvis du ikke mener, at en sparepære giver nok lys ved for eksempel havegangen, kan du jo prioritere dine udendørs lamper. Der findes forskellige generationer af sparepærer, hvor 1. Generation er dem, der afgiver svagest belysning og er billigst. Du vil få præcis den udendørs belysning, du gerne vil have, og stadig spare rigtig mange penge i strøm.

Diode pærer

Sparepærer har en ulempe, da de ikke tænder så hurtigt ved meget koldt vejr. Her kan det være en fordel at anvende diode pærer i stedet. Diode pærer bruger ofte endnu mindre strøm end  en sparepære og afgiver en næsten identisk lysstyrke. Diode pærer er dermed fordelagtige, da de tænder med det samme, også  når det bliver meget koldt.
Hvis du beslutter dig for at anvende diode pærer, er det vigtigt at du ikke går på kompromis med kvaliteten. Der findes mange diode pærer på markedet, og ikke alle er lige effektive. Køber du de rigtig diode pærer, vil lyskilden være bedre end de fleste sparepærer, og de vil også være mere energibesparende.

Besparelser i strøm

Du kan opnå rigtig store besparelser i strøm ved at skifte dine gamle glødepærer ud med sparepærer. De bruger mindre end halvt så meget strøm, og finder du den rigtige generations af sparepærer, kan du også finde nogle, som holder i rigtig lang tid.
Der er særlige stedet i dit hjem, hvor du især kan opnå besparelser i strøm ved at skifte til sparepærer. Dette gælder især i de rum, hvor du ofte har lyset tændt, altså stuen og køkkenet. Ofte kan det også godt betale sig i entreen, hvor mange har lyset stående tændt det meste af dagen og aftenen. 

Har du spørgsmål, så ring til vores supporttelefon og få hjælp.


Har du brug for hjælp?
Så brug pæren :-)

Her findes alle produkter, som hører under den valgte kategori. Klik på billedet for at læse mere om produktet.

Læs mere  Google+ Trustpilot Prismatch

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage lækre tilbud mm