Badeværelseslamper

Hvis du skal til at sætte nye badlamper op i dit badeværelse, er der nogle enkelte forhold man SKAL tage hensyn til. Det kan være en kompliceret og bekostelig sag at installere de rigtige bad lamper i vådrum, så det er særdeles vigtigt at tage sig tid til at finde de rigtige vådrumslamper, så man bliver tilfreds med det endelige resultat og ikke skal lave det om.

For belysning badeværelse er det vigtigt at man finder den rigtige badeværelsesbelysning, med den rigtige godkendelse, så den passer til de position eller zoner du ønsker dine vådrumslamper skal oplyse. Det er eksempelvis stor forskel på, om du ønsker bad belysning i loftet, en brusenichelampe eller en spejllampe rundt om spejlet for at give et ekstra koncentreret lys, der hvor du skal stå og barberer dig, lægge make up eller lignende. Få gjort dig klar hvad din badeværelseslampe skal gøre for dig og vælg så badeværelseslamper i design der passer og med zonerne for vådrumslamper i tankerne.

Læs mere om vådrumszoner, belysning vådrum, IP-godkendelser og hvordan du finder den perfekte badeværelseslamper i vores guide nedenfor eller ved at klikke her

Du skal være logget ind for at bruge denne funktion!

Hvis du endnu ikke har lavet en bruger kan du oprette en ved at trykke på kundecenter i toppen.
Som bruger får du blandt andet adgang til følgende muligheder:
  • Favoritlister
  • Se dine ordrer
  • Og meget mere..

Gå til kundecenter

Badeværelsesbelysning til alle formål

Der findes mange lamper til badeværelse. Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilke du i sidste ende vælger til belysning i vådrum. Du skal være opmærksom på, at de badlamper du vælger, er godkendt til brug i badeværelsesbelysning eller vådrumsbelysning. Dine lamper vil i badeværelset blive udsat for utrolig meget fugt, og dette skal lamperne kunne tåle. Zonerne som vores badeværelseslamper er opdelt i, gør at lamper til badeværelse er enten stænktætte eller vandtætte, hvorellers det i værste fald ville gå rigtig galt.

Belysning badeværelse

Når du har fundet den rigtige belysning til badeværelset, skal du finde ud af, hvor du gerne vil installere det. Find derfor ud af hvilke lamper badeværelse kan bære. Har du et meget lille badeværelse, kan det være en fordel at nøjes med én enkelt god, stærk lampe i badeværelset, og installere denne i loftet. Har du i modsat fald masser af plads, kan du tillade dig at sætte lækre badeværelsesvæglamper op. Det er vigtigt at tænke rummets størrelse og funktioner med, når du skal til at ændre i din bad belysning. Et badeværelse skal helst være godt lyst op, da det gerne skal være et rart sted at være.

Vådrumsbelysning og zoner

Der gælder nogle meget specifikke regler, når det kommer til opsætning af vådrumslamper. Man har opstillet fire zoner i badeværelset, og det er disse zoner, som afgør de krav, der er til belysning bad. De går fra Zone 0 i den mest våde del af badeværelset, til Zone 3, som er den mindst våde del og som i princippet svarer til alle andre rum.
Zone 0 - er den indvendige del af et boblebad, badekar, brusekabine osv. Skal du bruge en lampe i et badekar, under vandlinien, skal denne være mindst IP67 godkendt og højest med 12V.
Zone 1 - er de områder ovenfor et badekar eller en brusenische, hvor du skal bruge en badlampe der er højest 60 cm. fra brusehovedet. Denne vådrum belysning skal være mindst IP44 godkendt.
Zone 2 - er områderne op til 60 cm udenfor badekar og brusekabine. Skal man have badeværelseslamper op umiddelbart ved siden af badekaret, skal de være IP44 godkendte, men er det badeværelsesloftlamper der er mindst 225 cm fra gulvet, kan man nøjes med IP21 godkendte lamper.
Zone 3 - er de områder der er 240 cm udenfor zone 2. Det vil sige alt badeværelses belysning der er indenfor 3 meter fra badekar og bruseniche, skal være mindst IP20 godkendt.

Det er kun i Zone 3, du selv efter reglerne må installere din lampe vådrum. I de resterende zoner skal du have professionel hjælp, da det ellers kan være farligt for dig at installere og benytte dine badlamper. Vi mener altid du skal få en elektriker til at hjælpe med opsætning af lamper, så du undgår uhensigtsmæssige overraskelser, der i sidste ende kan koste dig og dine kære livet.
 
Hvis du er i tvivl om, hvilke lamper der er godkendte som lamper til badeværelse, kan du altid ringe til vores rådgivere på vores support telefon, så skal vi hjælpe dig med at finde den rigtige badeværelsesbelysning.


Har du brug for hjælp?
Så brug pæren :-)

Her findes alle produkter, som hører under den valgte kategori. Klik på billedet for at læse mere om produktet.

Læs mere  Google+ Trustpilot Prismatch

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage lækre tilbud mm